„Moja Ćirilica“ u Studenici

8. maja 2018. Vesti, Najave0

U ovom prolaznom i efemernom trenutku sadašnjosti, Olgica Stefanović je odabrala da nas podseti da je u početku bila Reč, i da je Reč bila u Boga! Sa slova Olgice Stefanović posmatraju nas preci, na njima čitamo svoj genetski kod, svoj završni račun savesti i težinu koju ćemo imati kada nas budu merili.

U organizaciji narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ i manastira Studenice, u sredu 9. maja 2018. godine osnovci iz Studenice i Ušća imaće priliku da se kroz likovnu radionicu upoznaju sa projektom pod nazivom „Moja Ćirilica“ novosadske umetnice Olgice Stefanović. Reč je o autentičnom zapisu o srednjovekovnoj srpskoj umetnosti, koji čuva od zaborava i pokazuje svu lepotu ćiriličnih slova.

Najpre će u 10 časova u manastiru Studenica svoje kreativne sposobnosti pokazati učenici iz osnovne škole ‘’Stefan Nemanja’’ iz Studenice, a od 15 časova, učenici iz osnovne škole ‘’Milun Ivanović’’ iz Ušća. Na likovnoj radionici će pored autorke učestvovati i mr Ana Gvozdenović, kao i veroučitelj Jelena Dragojlović.

Olgica je do sada  imala preko trideset samostalnih izložbi u Srbiji, Rusiji i Kanadi, a sa svojim radovima iz oblasti grafike, ilustracije i ikonopisa učestvovala je na mnogobrojnim međunarodnim izložbama u Srbiji, Belgiji, Finskoj, Argentini, Meksiku, Francuskoj…