Na Rudnu održan sajam seoskog turizma

19. avgusta 2017. Vesti, Naslovna, Turizam0

U selu Rudno na istoimenoj visoravni, stotinak kilometara od Kraljeva, juče je održan prvi jednodnevni „Sajam seoskog turizma“ koji je, osim kraljevačkih, okupio i turističke poslenike i iz okolnih gradova i opština.

Smešteno na obroncima planine Radočelo, na nadmorskoj visini od oko 1.100 metara u prirodnom parku i rezervatu biosfere Golija-Studenica, selo Rudno osim po nadaleko čuvenom krompiru, malinama, kajmaku i siru, medu i domaćoj rakiji, poslednjih godina postaje prepoznatljivo i po liderskoj poziciji u razvoju seoskog turizma u kraljevačkom kraju. Upravo zato, kraljevačka Turistička organizacija odlučila je da ovde priredi prvi „Sajam seoskog turizma“ koji će se svake godine održavati na drugoj lokaciji.

– Naš cilj je da pospešimo razvoj seoskog turizma. Osim prezentacije turističke ponude kraljevačkih seoskih domaćinstava, planirali smo i stručna predavanja, panel diskusiju i razgovor sa predstavnicima inspekcijskih službi kako bi se otklonile nedoumice u poslovanju seoskih domaćinstava koja se bave turizmom – kaže Ana Mirosavljević, direktorka kraljevačke Turističke organizacije.

Ovom prilikom, učesnici Sajma obišli su ovdašnje domaćinstvo „Šekler“, Pansion „Nebo“ i vilu „Selena“ koji svojim gostima nude udoban smeštaj po pristupačnim cenama, što uz domaće gastronomske specijalitete, umereno kontinentalnu klimu, čist i nezagađen vazduh, stoletne šume i planinske rečice bogate potočnom pastrmkom, omogućava čaroban boravak u ovoj vazdušnoj oazi.

Izvor: Info KV Press Foto: Goran Šljivić