Dečiji kamp „Studenica“ 2019.

10. avgusta 2019. Aktuelno, Vesti, Naslovna0

U manastiru Studenica se 17 godina za redom održava dečiji kamp „Studenica“

Po blagoslovu Igumana studeničkog, arhimandrita Tihona, manastir je i ove godine ugostio  14 mališana iz enklava sa Kosova i Metohije. Deca su učenici osnovne škole „Sveti  Sava“  iz Klokota opština Vitina u okolini Gnjilana.

Učenici su stigli u Studenicu  7. avgusta u pratnji  dva nastavnika Bojana Bogdanovića i Nikolije Nikolić. To je za njih  bio početak nezaboravnog letovanja.Već na prvi pogled  Studenica je očarala decu, i gosti su od odmah osetili ljubav i dobrodošlicu.Bili su na Liturgiji, obišli su manastirske crkve i ceo manastirski kompleks.

Pored lepote Studenice oduševili su se i najnovijom tehnologijom i prezentacijom Bogorodičinog  hrama i okoline kao i potpuno novom prezentacijom života Svetog Save i Nemanjića u digitalnom obliku.

Deci su imala izleti u Jošaničku banju gde su ceo dan uživala kupajući se u bazenima, osveženju uz sladolede a priređen im je i bogat ručak.

Cilj kampa je da deca provedu deo raspusta u Srbiji, van enklava u kojima žive, da upoznaju i zavole svoju kulturu i tradiciju, da se opuste i uživaju, i da Studenica ostane zauvek u njihovim srcima.

Od prvobitne zamisli i želje za ovakvim kampom od pre 17 godina i njegove uspešne realizacije sve do danas, zaslužna je gospođa Zorica Orbović, na radost stotine dece koja su prošla kroz ovaj kamp.

Deca na izletu u Vrnjakoj banji

Vidite još : Deca sa Kosmeta u poseti Savinoj isposnici