Humanost na delu: Nova kolica i nada za porodicu Radonjić iz Ušća

19. septembra 2018. Vesti, Video, Zanimljivosti, Naslovna0

Generalna direktorka humanitarne organizacije „28. Jun“ Tamara Pavlović, zajedno sa asistentom srpskog nacionalnog košarkaškog tima Adamom Tatalovićem, dostavila je elektromotorna invalidska kolica kao i namirnice porodici Radonjić iz Ušća.

Rudar Radoica Radonjić iz Ušća dobio je elektromotorna invalidska kolica, kao i namirnice za mesec dana od humanitarne organizacije „28. Jun“ i asistenta srpskog nacionalnog košarkaškog tima Adama Tatalovića. A pomogao je i Saša Đorđević, selektor srpske reprezentacije, tako što je poslao oficijalne stvari nacionalnog tima kao poklon porodici.

Naime sve je počelo kada je Adam Tatalović, dok je odlazio iz manastira Studenice, fotografisao devojčicu koja gura kilometrima svog oca u kolicima.

Nakon toga kontaktirao je humanitarnu organizaciju „28. Jun“ koja je uspela da identifikuje čoveka uz pomoć prijatelja koji su otkrili da se zove Radoica Radonjić, rudar koji je ostao paralisan nakon nesreće na motoru.

Njegova porodica sa troje dece živi od njegove invalidske penzije jer više nije u stanju da radi. Vrlo brzo, 48 sati nakon što je saznao za ovaj slučaj, „28. Jun“ je sakupio sredstva i kupio kolica i ostale potrebne stvari.

Ali tu nije kraj priče. Adam je napravio i „GoFundMe kampanju“ za ovu porodicu i obećao da će sav novac otići za opremanje Valentinine sobe, devojčice sa slike.