Jošanička Banja dobija i otvoreni bazen [video]

27. jula 2017. Vesti, Turizam0

Turistička organizacija opštine Raška raspisala je tender za uređenje parka sa izgradnjom otvorenog bazena u Jošaničkoj Banji, a u planu su i izgradnja letnje bašte sa saunom, kao i infrastrukturni radovi.

Rekonstrukcija Novog kupatila u Jošaničkoj Banji, koja je završena uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističke organizacije Raška, deo je priče o velnes kompleksu, koja će u Jošaničkoj Banji biti potpuno zaokružena izgradnjom otvorenog bazena (u sklopu uređenja parka). Za ovu investiciju tender je nedavno raspisala Turistička organizacija opštine Raška. Radovi, kako je najavljeno, podrazumevaju i izgradnju letnje bašte sa saunom, rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, uređenje jaza, elektro i druge radove. Kada i ova investicija bude realizovana, biće to mogućnost da se Jošanička Banja, koja je dugo tavorila, ponovo vrati na mapu zdravstvenog turizma Srbije. Od učesnika na tenderu traži se da uređenje parka I gradnju bazena ambijentalno uklope sa izgledom postojećih objekata.

Plan je da se u ovom banjsko-klimatskom lečilištu, koje odnedavno ima i ambulantu fizikalne medicine (istureno odeljenje raščanskog Doma zdravlja), postojeća česma zadrži, eventualno izmesti ili rekonstruiše, a između starog i novog kupatila terba da budu smešteni bazen, sauna i blatno kupatilo

Planirano je da otvoreni bazen ima dva dela. Jedan će, zamišljeno je, biti eliptičnog oblika površine 36,28 kvadrata, a drugi, manji bazen – biće kružnog oblika površine sedam kvadratnih metara. U konkursnoj dokumentaciji naznačeno je da veći bazen treba da poseduje rameno-vratni hidromasažer, a za kružni bazen planirana je hidromasažna klupa sa sedam zidnih hidromasažera. U oba bazena, prelivnim sistemom, biće ubacivana tretirana blago mineralizovana termalna voda.

U konkursnoj dokumentaciji navodi se i da učesnici tendera, za planiranu rekonstrukciju staza za šetnju treba da vode omoguće nesmetano kretanje i osobama sa invaliditetom. Rok za dostavljanje ponuda je 25. avgust 2017. godine.

Izvor : MZ Jošanička banja