Manastir Gradac proslavio ktitorsku slavu

13. novembra 2017. Vesti, Drevna Studenica0

Dana 12. novembra 2017. godine, kada naša sveta Crkva proslavlja prepodobnog oca Teoktista i prepodobnu majku Jelisavetu, manastir Gradac proslavio je ktitorsku slavu.

Liturgijom je načalstvovao protojerej Radoja Sando, starešina Hrama Svetog Save u Kraljevu. Sasluživali su mu protonamesnik Zdravko Nikolić, arhijerejski namesnik studenički u Raški, jerej Danilo Petrović, sveštenik pri manastiru Pavlici, jerej Nikola Ćurčić, paroh gradački i Marko Erić, đakon Raški. Liturgiju su ukrasile monahinje svojim divnim pojanjem.

Veliki broj vernika je svojim prisustvom na Božanstvenoj liturgiji dao toržestvenost samom  prazniku. U nadahnutoj besedi protojerej Radoja se dotakao opšteg mesta, vaskrsenja Hristovog i značaja istog za život svakoga od nas, pravoslavnih hrišćana.

Kruna zajedničkog sabranja bio je momenat kada su mnogi vernici pristupili Svetoj Čaši, a posebno raduje činjenica da se znatan broj dece pričestio Telom i Krvlju Hristovom.

Nakon osvećenja slavskog kolača i koljiva, zajedničko sabranje nastavljeno je u manastirskom konaku na trpezi ljubavi za koju su se postarale monahinje ove svete obitenji.

Sa nadom da ćemo se što češće okupljati u još većem broju i uznositi molitve Gospodu.

Izvor: Manastir Gradac