Milijana Šekler sa Rudna – pobednica serijala „Kuhinja moga kraja“

15. aprila 2017. Aktuelno, Vesti, Zanimljivosti1

Milijana Šekler, domaćica iz Rudna sa Golije, pobednica je prve sezone kulinarskog serijala koji je u proteklih sedam nedelja emitovan na RTS-u

U poslednjoj epizodi prve sezone serijala „Kuhinja moga kraja“, koja se emitovala na programu RTS zasluženu pobedu osvojila je Milijana Šekler sa Rudna. Nagradu u vrednosti od 100.000 dinara Milijani je dodelio  voditelj emisije „Sasvim prirodno“ Jovan Memedović.

Serijal je pratio grupu od 7 žena sa sela koje žive u različitim krajevima zemlje. One su putovale vozeći se u maštovito brendiranim mini autobusom, od jednog do drugog seoskog domaćinstva, kroz najrazličitije predele.

Svaka emisija imala je u fokusu jednu od žena, njeno domaćinstvo, način njenog života, proizvode koji se na njenoj farmi gaje. Nakon obilaska domaćinstva, sledila je večera koju domaćica priređuje u čast svojih drugarica.

Ovo je takmičenje u kuvanju, ali i program koji promoviše selo, život na selu i seoski turizam. Hrana pripremljena na tradicionalan način, od proizvoda sa farme i iz kraja u kome se domaćinstvo nalazi, u kombinaciji sa toplim ljudskim pričama okosnica su ovog programa.

Milijana Šekler je završila daktilografski kurs, ima dva sina, a suprug joj je bio profesor Ruskog jezika. Danas se čitava porodica, njih desetoro, bave etno-turizmom i poljoprivredom. Obožava da kuva, sanja da napravi pravo, veliko etno-selo, a specijalitet njenog kraja je pita od heljde.

Gospođi Milijani čestitamo na osvojenoj nagradi i ujedno joj se zahvaljujemo što je naš Studenicki kraj predstavila na najlepši način.

Izvor

One thought on “Milijana Šekler sa Rudna – pobednica serijala „Kuhinja moga kraja“

  1. Milanko

    16. aprila 2017.

    Hristos vaskrse!Iskrene cestitke na zasluzenom priznanju.Milanko Danilovic novinar Kraljevo

Comments are closed.