Najava: Susret veterana folklora u Ušću

15. marta 2018. Najave0

Četvrti susret veterana foklora održaće se u subotu 24. marta, u Velikoj sali Doma kulture sa početkom u 18 sati. Organizator manifestacije je Kulturno umetničko društvo „Studenica“.

Tokom koncerta, publici u Ušću predstaviće se oko 300 učesnika. U goste organizatoru – KUD „Studenica“ dolaze fokloraši iz Trebinja, Republika Srpska. Cilj organizovanja ovakvih susreta je bogaćenje kulturnih sadržaja u Ušću, čuvanje kulturne baštine, kao i druženje i saradnja kulturno-umetničkih društava.

Svaki susret, smotra, festival, učesnicima daju polet, motiv i izazov da spreme novu koreografiju, da nadmaše sebe iz proteklih izdanja. To su prilike kada svako društvo pokaže najbolje što ume i zna.

Za veterane, koji se sada već svi međusobno poznaju, a nekima su ti susreti doneli i velika prijateljstva, ovakva druženja pravi su vremeplov i sećanje na putovanja i takmičenja.

Ulaznica za ovu manifestaciju košta simboličnih 100 dinara, a zainteresovani ih mogu kupiti u prostorijama Doma kulture u Ušću. Organizatori najavljuju veliki folklorni spektakl u kome će svi uživati.

Kulturno umetničko društvo osnovano je 1948. godine. Prvi naziv ovog društva bilo je „Rudar“ da bi 1964. godine ovo društvo dobilo novo ime „Studenica“. Od tada, pa do danas kroz ovo društvo prošlo je hiljade članova.

Izvor: I Love Ušće