Od Rukumije do Studenice po blagoslov Svetih Nemanjića

„Noćni vukovi’’ nisu običan klub motociklista. Ovi momci voze motore ne samo zbog ljubavi prema dvotočkašima, poput ostalih, već prvenstveno zbog ljubavi prema otadžbini. Propagiraju zdrav život, negovanje pravoslavnih tradicija, aktivni su u pomoći deci bez roditelja i u borbi protiv narkomanije.

Na Krstovdan 27. septembra grupa od desetak pripadnika moto-kluba „Noćni vukovi’’ Srbija i odelenja „Nomad’’ uputila se iz manastira Rukumija prema Carskoj Lavri, manastiru Studenica, na svojevrsno hodočašće sa Krstom koji je rađen po nacrtu Oca Simeona, igumana manastira Rukumija.

U manastiru Studenica nakon celivanja svetih moštiju usledio je Krsni hod stazama Svetog Save do Donje i Gornje isposnice. Po povratku u Studenicu usledio je odmor i posluženje u manastirskoj gospoprimnici.

Prema rečima motorista, vožnja sa Krstom od Rukumije do Studenice ima za cilj obeležavanje pravoslavnog praznika Krstovdana kao i promociju duhovnih vrednosti pravoslavlja.

Nakon kratkog odmora usledio je povratak Krsta u manastir Rukumiju gde će biti svečano dočekan i postavljen u oltar hrama.