Održana tradicionalna manifestacija „Narcisima u pohode“

13. maja 2019. Vesti, Prirodne lepote, Turizam, Foto0

Nekoliko hiljada zaljubljenika u prirodu i planinara iz Kraljeva i okoline, brojnih gradova širom Srbije, pa i iz zemalja u okruženju, okupilo se na planini Stolovi, na tradicionalnoj, 63. po redu manifestaciji „Narcisima u pohode“, u organizaciji PSD „Gvozdac, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Foto: Stamenković Goran

Kao retko gde u Srbiji padine Stolova polovinom maja zabele se od cvetova divljeg narcisa, a ljubitelji prirode ne propuštaju priliku da naberu bukete ovog mirisnog cveća, ali i da uživaju u netaknutoj lepoti ove planine jugozapadno od grada.

– Na ovu zaista lepu manifestaciju dolazim već šest godina za redom sa grupom prijatelja iz Beograda i Novog Sada. Amaterski se bavimo planinarenjem, a ova pitoma planina nam je privlačna zbog jedinstvenih predela i naravno narcisa. Trudimo se da se ne preforsiramo i da laganim hodom za tri-četiri sata savladamo uspon – kaže Miloš Jaćimović kojeg smo zatekli na stazi.

Uživajući u netaknutoj prirodi stoletnih šuma, cvetnih livada i proplanaka, planinari su na Usovici mogli i da iz neposredne blizine vide krdo poludivljih konja koji već duže od tri decenije opstajavaju na ovom planinskom masivu.

Izvor: Info KV Press
Foto: Stamenković Goran