Planinarska akcija „Uspon na Žaračku planinu 2018’’ [video]

28. oktobra 2018. Vesti, Naslovna, Prirodne lepote, Turizam0

U nedelju 28. oktobra, u organizaciji PSK „Železničar’’ iz Kraljeva , održana je planinarska akcija „Uspon na Žaračku planinu 2018’’, koja je okupila veliki broj aktivnih planinara, ali i drugih ljubitelja prirode i rekreacije.

U savladavanje staze do vrha Žaračke planine,  duge 13 kilometara, iz Ušća oko 8:30 krenulo je oko  110 učesnika iz Kraljeva, Ušća, Jošaničke banje, a među njima čak 38 osnovaca.

Planinari su bili oduševljeni lepotama Žaračke planine, a čuli su se i predlozi da se na Žaračkoj planini organizuje Republička planinarska akcija u organizaciji PSK „Železničar’’, na kojoj bi učešće uzeli planinarski klubovi iz cele Srbije.

PSK „Železničar’’ planira da krajem godine u Ušću organizuje osnovnu obuku planinarenja, izložbu slika i predavanje o prednostima i lepotama planinarenja. U planu je i da Fb grupa „Planinarenje Ušće’’ preraste u Planinarsku sekciju PSK „Železničar’’ iz Kraljeva.

Akcija „Uspon na Žaračku planinu 2018“ završena je oko 15 časova zajedničkim ručkom i dodelom pečata vrha Žaračke planine.

Žaračka planina je danas dobila svoj pečat koji će se nalaziti u „Velikoj kafani’’ u Ušću i sa kojim će planinari koji osvoje Žaračku planinu moći da overe svoje planinarske knjižice.

Besplatan ručak za sve planinare obezbedili su Ibarski rudnici a fabrika „Ekonom’’ iz Ušća obezbedila je besplatno piće za sve učesnike akcije.

Foto: Goran Nikolić