Po drugi put: “Vaskršnji dani u Studenici”

29. aprila 2019. Vesti, Naslovna0

Danas, 29. aprila 2019. godine, po drugi put je održana manifestacija “Vaskršnji dani u Studenici” . Ova manifestacija, sada već tradicionalna, započeta je prošle godine u organizaciji Udruženja građana Studenica i FK Studen Vitez.

Takmičenju je prethodila fudbalska utakmica odigrana na stadionu na Luci, kraj reke Studenice, na kom su fudbalsko umeće su proverili veterana Studenice i veterani Srbije. Pobedu su odneli veterani Srbije rezultatom  5-3.

Glavni događaj, takmicenje u kucanju vaskršnjih jaja, održan je na platou ispred  Karađorđevog konaka, objekta iz 1810. godine.

Uzimanje učešća u takmičenju bilo je slobodno tako da se prikupio veliki broj učesnika, od onih najmlađih do najstarijih.

Takmicenje su otvorili najstariji Staniša Bogojević ( 95 godina) i najmlađi takmičar Pavle Borovčanin (2 godine).

Takmičari su bili podeljeni u dve kategorije, deca i odrasli. Najboljima iz obe kategorije dodeđeni su pehari za osvojena prva tri mesta.

U dečijoj katergoriji najbolji su bili:

Prvo mesto – Bogdan Baltić
Drugo mesto – Mihajlo Baltić
Treće mesto – Luka Dražović

U katergoriji odraslih najbolji su bili:

Prvo mesto – Dijana Pešić
Drugo mesto – Nenad Milošević
Treće mesto – Darko Dražović

Uprkos  kišovitom vremenu, čitav događaj ostavio je lep utisak na prisutne koji su na razne načine pomogli ovu manifestaciju i uzeli učešća u njoj.

Kroz ovu tradicionalnu manifestaciju vidi se dobra volja i želja organizatora i meštana da budu dobri domaćini, i da studenički kraj učine dostojnim okruženjem slavnom Nemanjinom manastiru, koji svojom svetinjom preobražava okolinu i nadahnjuje lepotom.

Foto : Radovan Marinković , Jovana Ristović