ŽOK „Ušće“ – biser na odbojkaškoj mapi

17. marta 2020. Vesti, Zanimljivosti, Naslovna0

ŽOK „Ušće“ postoji od 2003. godine i od tada klub je iznedrio brojne odbojkašice koje su svoj životni put usko povezale sa odbojkom i stvarale ozbiljne karijere. Popularnost odbojke u Srbiji, nesumnjivo, iz godine u godinu je sve veća. Duži niz uspešnih rezulata naših nacionalnih selekcija motivisali su i mlade naraštaje da baš odbojku izaberu za sport koji će trenirati.

Kvalitetan rad, dobra organizacija i trener Dragiša Živković  koji znaju svoj posao, to je ono što odlikuje ženski odbojkaški klub „Ušće“.

Odbojka je u Srbiji jedan od najmasovnijih sportova koji privlači brojnu omladinu, prvo u školskom uzrastu pa u zavisnosti od sklonosti i talenta nastavlja se na ozbiljnijem nivou, pa sve do momenta kada odbojka postane profesionalna karijera. Taj put je dugačak, trnovit i protkan brojnim izazovima, ali tu su stručni ljudi i dobri motivatori u liku trenera koji pomažu da se talenat izbrusi, a da se sportski duh ojača. Uz puno vežbe, prolivenog znoja i discipline snovi mogu da postanu realnost.

Ženski odbojkaški klub „Ušće“ je vrlo brzo počeo  da postiže dobre rezultate u ekipi seniorki i pionirki koje su stalno u vrhu svojih kategorija, posebno pionirska ekipa. Obe  selekcije se takmiče  u republičkom rangu takmicenja, a puno devojaka iz ovog kluba nastavilo je svoje sportske karijere u  najboljim  odbojkaškim klubova poput Crvene Zvezde, Partizana, Vojvodine, neke od njih čak  u Italiji i Japanu, na šta je posebni ponosanan njihov trener Dragiša Živković.

Trenutno se ŽOK „Ušće“ nalazi na Prvom mestu pionirske lige a drugi je u seniorskoj. Ovaj klub imao je i međunarodni uspeh na turniru u Rumuniji, gradu Krajova gde su zauzeli Prvo mesto.

Pod pokroviteljstvom grada Kraljeva 2011. klub dobija velelepnu halu u kojoj mlade igračice iz  Ušća spremno dočekuju svoje rivalke.

Veliku zahvalnost ŽOK „Ušće“ duguje opštini Kraljevo, rudarima Ibarskih rudnika koji im nesebično pomažu, kao i brojnim firma iz Ušća, manastirima Studenica i Gradac.