Студеничка авантура на четири точка

АТВ туре подразумевају адреналинску вожњу и обилазак туристичких атракција као и флоре и фауне резервата природе Голија-Студеница. Посетиоци ће имати прилику да кроз узбудљиву вожњу на АТВ возилима упознају Студеницу на један сасвим нов и интересантан нацин.

Долазиш у Студеницу? Желиш да употпуниш свој одмор правом авантуром? Несвакидашња вожња кроз шаренолике пејзаже Студенице узбудљив је и веома забаван начин да свој одмор претвориш у праву адреналинску авантуру.

Шта је потребно? Возачка дозвола Б категорије, велика жеља за забавом и добар фотоапарат да овековечиш невероватне пејзаже на које ћеш наићи током ове авантуре.

Без обзира да ли имаш претходно искуство у вожњи квадова или си апсолутни почетник можеш се препустити овом ужитку. Уколико се први пут упушташ у авантуру звану истраживање Студенице квадовима, предусретљиви инструктори ће ти показати све што је неопходно да знаш приликом вожње, а ако си већ имао искуство у вожњи сличних теренских возила, радо ће ти показати најскривеније лепоте Студенице и бити најбољи водич кроз незаборавну авантуру.

Фантастичан начин да се у једном дану вози преко ливада и пашњака, кроз шуму, уским путељцима, по блату, камењу. Вожња квадовима подразумева адренлинску вожњу и обилазак различитих туристичких атракција, упознавање са природним лепотама, флором и фауном резервата природе „Голија-Студеница“ . Свако ко се одлучи за овај вид забаве имаће прилику да кроз узбудљиву, али удобну и безбедну вожњу упозна  Студеницу на један сасвим нов и интересантан начин.

ИСПОСНИЦА

Тура која траје око 3 сата возње и нема пуно вожње ван асфалта, али је занимљива јер се пролази уз кањон реке Савошнице до села Савово, одакле се пешке спушта у Горњу испосницу Светог Саве. Изнад Испоснице има једна велика стена одакле је поглед феноменалан, и ту је право место за предах, освежење и уживање у погледу. Задржавање у Испосници по зељи гостију. Након посете Савине куће тишине, по жељи групе вожња се може наставити према Понорама и да се изађе на врх Чемерна – Смрдључ или Бојиште, 1579 мнв.

ЗАСАДСКЕ ЛИВАДЕ

Тура је неких 25-30 км возње по шуми и траје око два и по сата. Природа је у том делу фантастична и постоји пар лепих видиковаца одакле се јако лепо види манастир Студеница. На једном таквом видиковцу прави се пауза за освежење. Ова тура може да се  прошири, па да се изађе на висораван Локвињу, одакле се види Краљево, и околна села Бресник, Полумир…

РАДОЧЕЛО

Ово је целодневна тура и има доста различитих варијанти и избора путева. У оквиру ове туре организује се и ручак, па од избора руте зависи и где се руча. Може у кафани у Студеници или у кафани у Слатини, а по договору може се направити роштиљ негде у планини. Целодневно дружење, неких 7-8 сати и преко 80 км вожње.

Из Студенице се иде преко села Липовац, Корени и Дражинићи ка цркви Никољачи на Рудну, одакле се наставља возња преко Бзовика ка Радочелу. Пење се на врх планине – Кривача 1643 мнв.

НОВЕ ТУРЕ У ПЛАНУ

Ускоро две нове туре, водопади Изубре на Рудну и Кошанинова језера изнад Мланче. Бајковита места, фантазија од природе.

ВОЗИЛА НА РАСПОЛАГАЊУ

Што се тиче квадова, на располагању су тренутно 3 мотора, на сваки комотно стају 2 особе, тако да највећа група која може да крене у авантуру је 6 особа. У том случају момци позајме још један мотор да могу водити туру.

Контакт:
Александар Поповић
+381693865615 (viber)

Инстаграм: visit_studenica