Дечија радост у загрљају Студенице

 „Боравити у манастиру Студеница један сат или један дан је велики благослов, а провести неколико дана у току лета, то остаје у срцу за цео живот“ – каже организатор  дечијег кампа „Студеница“ Зорица Орбовић

Почетком августа ове године по благослову игумана Тихона манастир Студеница је угостио групу од 18 малишана и њихових наставника, као и директора основне школе „Свети Сава“ Миливојa Спасићa из Клокота (околина Гњилана) са Косова и Метохије.

„Деца из најугроженијих енклава су осетила огромно гостопримство Игумана, монаха као и особља  манастирског конака. Сви су се заиста потрудили да деци буде пријатно током боравка у конаку и манастиру.“ – наглашава Зорица Орбовић, организатор кампа.

Ови малишани дошли су из средине где је веома напето, због ситуације на Косову и Метохији која је свима добро позната. Немаштина, ограничена слобода кретања и страх су њихова свакодневница. Све ово је заборављено макар на кратко. У Студеници се виорио смех и радост. Одлазак на Литургије, обилазак испоснице Светог Саве, реке Студенице и дечијих игралишта су чиниле овде њихове дане веселим. Једнодневни излет на базене у Јошаничкој бањи и три дана боравка у Врњачкој бањи учинио је садржај децијег кампа још потпунијим и богатијим.

Дечија радост у загрљају Студенице ће се памтити и чувати у срцу, а благослов наших Немањића остаје са њима ма где год се налазили!

Хвала ти Студенице наша!