Европски јелени стигли у ловиште Студеница

Да је јелен обитавао у овим крајевима, још у ранијим временима, постоје сачувани записи у манастиру Студеница, што указује да је јелен поново враћен у своје старо станиште.

Настављајући уношење племените дивљачи у своја ловишта, Ловачко удружење „Краљево“, богатије је за 28 јединки европског јелена. Све је започело идејом да се у ловишту „Студеница“ које има изванредне услове узгоја, огради адекватан терен на потезу Поноре, и изгради узгајалиште на површини од 5,3 хектара.

Захваљујући вредним ловцима све што је договорено и урађено је, тако да је ових дана у ово савремено узгајалиште унето 6 јелена, 8 телади и 14 кошута. Обзиром да  су јелени наша стратешка дивљач, овај пројекат подржала је и Управа за шуме Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде преко Фонда за унапређење ловства у Републици Србији.

Да је јелен обитавао у овим крајевима, још у ранијим временима, постоје сачувани записи у манастиру Студеница, што указује да је јелен поново враћен у своје старо станиште, које је богато водом, растињем и свим добрим природним условима.

Извор: Ловачко удружење Краљево