Јошаничка Бања добија и отворени базен [видео]

Туристичка организација општине Рашка расписала је тендер за уређење парка са изградњом отвореног базена у Јошаничкој Бањи, а у плану су и изградња летње баште са сауном, као и инфраструктурни радови.

Реконструкција Новог купатила у Јошаничкој Бањи, која је завршена уз помоћ Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Туристичке организације Рашка, део је приче о велнес комплексу, која ће у Јошаничкој Бањи бити потпуно заокружена изградњом отвореног базена (у склопу уређења парка). За ову инвестицију тендер је недавно расписала Туристичка организација општине Рашка. Радови, како је најављено, подразумевају и изградњу летње баште са сауном, реконструкцију и изградњу канализационе и водоводне мреже, уређење јаза, електро и друге радове. Када и ова инвестиција буде реализована, биће то могућност да се Јошаничка Бања, која је дуго таворила, поново врати на мапу здравственог туризма Србије. Од учесника на тендеру тражи се да уређење парка И градњу базена амбијентално уклопе са изгледом постојећих објеката.

План је да се у овом бањско-климатском лечилишту, које однедавно има и амбуланту физикалне медицине (истурено одељење рашчанског Дома здравља), постојећа чесма задржи, евентуално измести или реконструише, а између старог и новог купатила терба да буду смештени базен, сауна и блатно купатило

Планирано је да отворени базен има два дела. Један ће, замишљено је, бити елиптичног облика површине 36,28 квадрата, а други, мањи базен – биће кружног облика површине седам квадратних метара. У конкурсној документацији назначено је да већи базен треба да поседује рамено-вратни хидромасажер, а за кружни базен планирана је хидромасажна клупа са седам зидних хидромасажера. У оба базена, преливним системом, биће убацивана третирана благо минерализована термална вода.

У конкурсној документацији наводи се и да учесници тендера, за планирану реконструкцију стаза за шетњу треба да воде омогуће несметано кретање и особама са инвалидитетом. Рок за достављање понуда је 25. август 2017. године.

Извор : МЗ Јошаничка бања