Никола Јовић: Књига за осмех

Извор: Покрени.рс.

Никола Јовић, писац збирке песама Арсен, покренуо је 13. децембра хуманитарну акцију – Књига за осмех, где је сав приход од продаје уплатио на рачун организације Срби за Србе. Сви заинтересовани имали су прилику да уплатом од 500 динара добију нову збирку песама Арсен. Први део хуманитарне акције Књига за осмех, успешно је завршен 16. марта, након што је сакупљено 80.000 динара за помоћ породици Јовичић – Новаковић из села Симићево, општина Жабари, за потребе изградње куће.

Јовић је истакао да је акцију покренуо не знајући какав ће бити њен исход. „То не значи да сам сумњао у њу, себе или људе генерално, већ нисам био сигуран где ће све да ме одведе и у шта ће се претворити или не дај Боже одметнути. Срећом ништа се лоше није десило , напротив. Схватио сам да је акција успела много пре заказаног рока за њено испуњење (иако смо у формалном смислу „закаснили“, али некад није ни најважније стићи на зацртано време) . То сам схватио већ у првих неколико дана, када су ми се јављале десетине нових и до тада непознатих људи да се укључе, драги људи да подрже и људи с којима дуго нисам из разних разлога био „на вези“ да такође дају свој допринос.“ – истакао је он за Покрени.рс.

Како је рекао управо је највећа победа и највећи успех акције то „разбуђивање и распиривање ватре човекољубља која ће огрејати наша промрзла и отуђена срца и учинити да пре свега поправимо себе па тек онда кренемо са другима у постепено поправљање света у ком живимо.„

„То је најважније и то је највећа победа, не ових неколико стотина евра које смо сви заједно подарили овој породици. Јер ће ово посејано семе хуманости у свима нама резултовати да у будућности свако од нас уради много више за себе и друге, што је боље него да је неко само лаконски одједном уплатио сву суму новца и тако „поштедео“ и ускратио бројне људе за „разбуђивање“ које нам сваког дана треба, како не бисмо пали у депресију, саможивост, егоцентричност и сл.„- истакао је Јовић.

Други део ове хумане акције ће се остварити на предстојећим промоцијама књиге где ће се такође сакупљати новац за ову или неку другу породицу, сходно потребама и плановима организације, а претплатницима који су до сада уплатили почеле су да се шаљу књиге. Сав приход од продаје књиге иде у хуманитарне сврхе, а свој примерак можете набавити код издавача, Николе Јовића.