Припадници 98. ваздухопловне бригаде посетили манастир Студеницу

На Велики Четвртак, 05. априла 2018. група припадника 98. ваздухопловне бригаде са војног аеродрома „Морава’’ упутили су се на ходочашће пут манастира Студенице, царске лавре, велике српске светиње, основане 1186. године.

Припадници су одмах по доласку били угошћени пребогатим излагањем о манастиру и манастирским црквама од стране јерођакона Паладија, после чега су имали прилике да се упознају са благом ризнице манастира.

Светом Литургијом, која је почела у 10 часова, овог светог дана када је Господ Исус Христос установио Тајну Светог Причешћа, началствовао је јеромонах Виталије уз саслужење моје маленкости, са јерођаконима Паладијем и Агапијем.

Надахнути благодаћу Свете Литургије и Светих Тајни, као благодаћу овог светог места, војници и војни сужбеници су на трпези љубави са игуманом манастира, архимандритом Тихоном, разменили црквена и војничка искуства и начинили скице планова за даље међусобно посећивање и сарадњу.

Нека би Господ, кога се на данашњи дан сећамо како је опрао ноге својим ученицима, показавши им да служе једни другима несебичном, неусловљеном љубављу, дао да се што више испуњавамо благодаћу Светог Духа, посећујући наше светиње у литургијским сабрањима, развјијајући и учвршћујући наше међуљудске односе. Амин.

војни свештеник
потпоручник Владимир Благојевић