Студеница и Немањићи

Драган Расков Милошевић  је сликар који приказује ванвременске лепоте овог, за њега магичног „Златног троугла“, који чине манастири Жича, Градац и Студеница, који се најчешће и виде на његовим сликама.

Студен у Студеници

Седам Српских Круна

Лов Немањића на Радочелу

Зидање Студенице

Краљ Урош и Краљица Јелена

На путу за Хиландар

             Студенички Анђели                                                                      Манастир Жича

Манастир Градац

Рушећи временске баријере, он слика Немањиће, сцене из средњевековног лова, анатомски прецизно приказујући племиће на коњима, који са псима лове јелена,али приказује и личности данашњице, патријарха у вечној молитви и људе из свог окружења. На његовим платнима виде се и шумске виле и најпознатије фреске наших манастира, а да све то делује као стварност. Свестан својих корена и Немањића који су баш ту стварали државу и највеће духовно благо, он на својим платнима оживљава краљеве и принцезе као и средњевековне витезове, повезујући их са својим прецима, на чијем кућном прагу живи, чувајући  материјално и нематеријално културно наслеђе.

Приватно, уметник се у родном Рудном, на 1100 метара надморске висине, бави сеоским туризмом, у својој “Вили Селена”  посвећује се сваком госту и срдачно дочекује  и излази у сусрет свима, па и нашим извиђачима, којима сви мештани помажу колико могу, како старо Српско гостољубље налаже. 

Драган Расков Милошевић

Контакт телефони: +38136/351-864 и 065/351-86-44

Е. пошта: selenamilosevic@yahoo.com