U Ušću održana tradicionalna „Sretenjska trka“ [video]

20. februara 2018. Vesti0

U rudarskoj varošici Ušće u Ibarskoj klisuri, povodom Dana državnosti Republike Srbije i pravoslavnog praznika Sretenje održana je tradicionalna, sedma po redu međunarodna atletska manifestacija pod nazivom „Sretenjska trka – Ušće 2018.“

U ukupno 26 kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji na ovogodišnjoj trci učestvovalo je više od 300 takmičara, među kojima su bili gosti iz Rumunije i Republike Srpske, dok se kao i lane u ulozi promotera trke našla naša poznata „dugoprugašica“ Amela Terzić.

– Ovde sam da podržim ovu lepu, tradicionalnu manifestaciju koja daje značajan doprionos razvoju atletike i sporta u ovom kraju – poručila je naša atletska šampionka.

Posebnu atrakciju i ove godine predstavljala je trka rudara koji su stazu savladali sa kompletnom opremom i šlemovima.

Trka rudara je jedinstvena u Srbiji, pa čak i regionu. I ove godine organizovana je i trka predškolaca, a osim đaka iz Ušća, Studenice i Gokčanice učestvovali su i osnovci iz Baljevca, Biljanovca i Jošaničke Banje po čemu je ova manifestacija i najmasovnije takmičenje ove vrste kod nas.

A, da se svi učesnici trke i brojni gosti osećaju prijatno u ovoj rudarskoj varošici, pobrinuli su se organizatori koji su im pripremili domaće uštipke sa sirom ili šećerom, kao i neizostavni „šumadijski čaj“.

Izvor : Infokvpress