У Ушћу одржана традиционална „Сретењска трка“ [видео]

20. фебруара 2018. Вести0

У рударској варошици Ушће у Ибарској клисури, поводом Дана државности Републике Србије и православног празника Сретење одржана је традиционална, седма по реду међународна атлетска манифестација под називом „Сретењска трка – Ушће 2018.“

У укупно 26 категорија у мушкој и женској конкуренцији на овогодишњој трци учествовало је више од 300 такмичара, међу којима су били гости из Румуније и Републике Српске, док се као и лане у улози промотера трке нашла наша позната „дугопругашица“ Амела Терзић.

– Овде сам да подржим ову лепу, традиционалну манифестацију која даје значајан доприонос развоју атлетике и спорта у овом крају – поручила је наша атлетска шампионка.

Посебну атракцију и ове године представљала је трка рудара који су стазу савладали са комплетном опремом и шлемовима.

Трка рудара је јединствена у Србији, па чак и региону. И ове године организована је и трка предшколаца, а осим ђака из Ушћа, Студенице и Гокчанице учествовали су и основци из Баљевца, Биљановца и Јошаничке Бање по чему је ова манифестација и најмасовније такмичење ове врсте код нас.

А, да се сви учесници трке и бројни гости осећају пријатно у овој рударској варошици, побринули су се организатори који су им припремили домаће уштипке са сиром или шећером, као и неизоставни „шумадијски чај“.

Извор : Infokvpress