Етно село „Богут“

Смештај0

У непосредној близини Долине јоргована, у селу Богутовац, на надморској висини од око 500 метара, изграђене су три брвнаре апартманског типа које заједно са старом кућом, салом за ручавање, мини-фармом, воћњаком, баштом и речном плажом чине Етно село Богут. Налази се 24 km од града Краљева, на путу између Жиче и Студенице, и само 8 km од средњевековне тврђаве Маглич. Типично сеоско окружење, жубор реке Лопатнице и опуштајући поглед на планину Троглав, уз домаћу храну и удобан смештај гарант су за краљевски одмор и рекреацију.

Смештај у брвнарама 

Модерно опремљене брвнаре, укупног капацитета до 12 особа са 9 лежајева (3 апартмана и једна соба са француским лежајем) пружају удобност и комфор за дужи боравак. Домаћинство је довољно удаљено од главних путева и других кућа, па уколико не слушате музику, можете се потпуно опустити у миру и пријатној атмосфери српског села. Близу брвнара се налази довољно паркинг простора за наше госте. Осим нешто аутомобила, не постоји никакав други значајни извор аеро загађења у ширем окружењу. У брвнарама није дозвољено пушење. Вода на свим чесмама у домаћинству је за пиће. Присутност ракова у реци потврђује беспрекорно чисту воду планинске реке Лопатнице која протиче кроз наше домаћинство. Бесплатно коришћење бежичног интернета могуће је у сали за ручавање и неким брвнарама.

Специјалитети домаће кухиње

Локалне специјалитете по традиционалној рецептури припрема наша домаћица Даринка, а храна се служи у сали за ручавање капацитета до 30 места у затвореном делу и до 50 места на тераси. Поврће и воће углавном не купујемо јер имамо своју башту. Сами сушимо месо, печемо ракију, правимо зимницу и уколико желите да научите нешто од овога радо ћемо да вам помогнемо. Баш овде можемо заједно организовати свечани ручак, дечији рођендан или неку другу прославу. На менију су претежно национална јела попут купуса, пасуља, сарме, гулаша, паприкаша, јагњетине и телетине испод сача, пржена речна пастрмка, печење и јела са роштиља, домаће супе и чорбе, гибаница, проја, качамак, сухомеснати производи, крављи сир и краљевачки кајмак, сезонске салате из баште и зимница, домаћи сок, слатко, мед из нашег села.

Активности

пешачење, рафтинг, бициклизам, параглајдинг

Друштвене мреже

Контакт телефон:

+381 60 0426 002 – Даринка
+381 64 5490 401  – Десимир
+381 36 426 002    – фиксни телефон

Електронска поштаetnobogut@gmail.com

Опширније на сајту