Хуманост на делу: Нова колица и нада за породицу Радоњић из Ушћа

Генерална директорка хуманитарне организације „28. Јун“ Тамара Павловић, заједно са асистентом српског националног кошаркашког тима Адамом Таталовићем, доставила је електромоторна инвалидска колица као и намирнице породици Радоњић из Ушћа.

Рудар Радоица Радоњић из Ушћа добио је електромоторна инвалидска колица, као и намирнице за месец дана од хуманитарне организације „28. Јун“ и асистента српског националног кошаркашког тима Адама Таталовића. А помогао је и Саша Ђорђевић, селектор српске репрезентације, тако што је послао официјалне ствари националног тима као поклон породици.

Наиме све је почело када је Адам Таталовић, док је одлазио из манастира Студенице, фотографисао девојчицу која гура километрима свог оца у колицима.

Након тога контактирао је хуманитарну организацију „28. Јун“ која је успела да идентификује човека уз помоћ пријатеља који су открили да се зове Радоица Радоњић, рудар који је остао паралисан након несреће на мотору.

Његова породица са троје деце живи од његове инвалидске пензије јер више није у стању да ради. Врло брзо, 48 сати након што је сазнао за овај случај, „28. Јун“ је сакупио средства и купио колица и остале потребне ствари.

Али ту није крај приче. Адам је направио и „GoFundMe кампању“ за ову породицу и обећао да ће сав новац отићи за опремање Валентинине собе, девојчице са слике.