Јубиларна 25. Летња духовна академија у Студеници

Током девет дана, од 17. до 26. јула 2018. у манастиру Студеница одржана је, јубиларна 25. по реду, Летња духовна академија Музичке омладине. Идеја Летње духовне академије је од самог почетка била везана за манастир Студеницу, који је по својој историји, лепоти и светосавском духу идеалан простор за ову својеврсну духовну школу.

Ове године хором полазника дириговао Алексеј Анатолијевич Жуков, диригент чувеног хора монаха из манастира Валаам (Русија). Полазници су поред рада са диригентом Алексејем Жуковим присуствовали и бројним предавањима. Циклус предавања Музика, духовност, уметност и медији окупио је врсне предаваче као што су др Оливер Томић, мр Владимир Милић, др Снежана Николајевић, мр Предраг Стаменковић, а посебну част им је приредио игуман студенички архимандрит Тихон који је представио Студенички типик Светог Саве, издање које је светлост дана угледало почетком 2018. године.

Као и предходних година на Летњој духовној академији су се окупили млади појци жељни уживања у духовној музици и стицања нових знања у домену српске културе, духовности и православља.

У среду 25. јула одржан је завршни концерт хора полазника под диригентском палицом маестра Жукова изводећи програм руске и српске духовне музике.

Са великом радошћу позивамо вас на следећу 26. Летњу духовну академију  у Студеници која ће се одржати у периоду од 14. до 24. јула 2019. године.