Крстари Рудном на кваду

Од недавно, мештане десет планинских места на долазак поштара, упозорава нови звук. Уместо мопеда, бука квадова. Једно од њих је и Рудно у близини Краљева.

Драган Андрић дуже од три деценије је на два точка крстарио Рудном. Од пре месец дана, земљаним путевима и ливадама носе га четири точка. За пошиљке не брине, јер нови љубимац има непромочиви пртљажник.

„Навикао сам на мопед, али ипак је ово лакше. Лакше безбедније, сигурније, брже се стиже до странака. Људима је занимљиво, нова ствар посебно младима. Него младих све мање има. Траже млади да возе, али службено је службено, не смемо да дамо“, рекао је поштар Драган Андрић.

Ипак, Рудњани се надају да занимљив призор није слутња на тежа времена за њихов крај.

„Надам се да нас неће заборавити за путеве, да ће и даље поправљати путеве и радити“, рекла је Марија Миљковић са Рудна.

Писма и рачуни стижу и до последње куће на Рудну. А пошто зна сваког домаћина, може и на путу.

„Брз је био и до сада, али поготово сад кад је добио нову лимузину ову. Више нема изговора да не дође, сад мора да дође обавезно…“, каже кроз шалу Младен Мартић из Рудна.

„Једино кад је велики снег онда не може да дође, шта ће“,додаје Споменка Павловић из истог места.

„Па добро ако су велики снегови можда не може да се прође, али трудићемо се да дођемо иако је снег“, истиче поштар Драган.

И док зима не стави ново возило на прави тест, поштар са Рудна ужива у јесењим пејзажима туристичког краја.

Али само пола радног времена, јер другу половину, као једини запослени у пошти на обронцима Голије, мора да буде и управник.

Извор РТС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here