Крштење у манастиру Студеница

Крштење је рађање за нови живот. Света Тајна Крштења представља сапогребење и саваскрсење Христу; умирање греховног човека и рађање новог. Крстити се значи стећи право учешћа на евхаристијском сабрању и приступању Светом Причешћу.

Како је крштење у манастирима не тако чест случај у данашње време, у прилици смо да вам представимо једно недавно обављено и то баш у манастиру Студеница.

Наиме, ради се о младим људима, брату и сестри, Станици (25) и Драгомиру (24), што је допринело специфичности догађаја. Крстио их је архимадрит Тихон, игуман манастира, што је увеличало сам чин. Из Београда су за ову прилику допутовали њихови родитељи и кумови, Кристина и Алекса.

Крштењу су присуствовали чланови конзерваторско рестаураторског тима који ради на санацији оштећења фресака у манастиру, јер је и сама ново крштена сестра у Христу, Станица, члан тима.

Чин крштења је обављен на традиционалан начин, погружењем у воду. Један по свему судећи величанствен догађај можете испратити на приложеним фотографијама, иако се свечана атмосфера која је владала тог дана не да дочарати тим путем.

Породици Младеновић желимо се најбоље у даљем животу, а Вас позивамо да и сами обиђете и доживите Студеницу.