Лазар Перишић из Ушћа: „Проходао сам у панцерицама“

Лазар Перишић (13) из Ушћа код Краљева, уз све већ освојене медаље, ове сезоне постао је и вицешампион Србије у слалому, а стручњаци дечаку који је, као и Новак Ђоковић живот започео на Копаонику, због талента и труда предвиђају блиставу каријеру.

Лазар Перишић први пут је стао на скије када је имао само две године.

– Заправо сам и проходао у ципелама за скијање – каже тринаестогодишњи Лазар, ученик VII/1 разреда ОШ „Милун Ивановић“ у Ушћу.

Породица Перишић је, када је Лазар рођен, живела на Копаонику, За живот на „крову Србије“  било је тако природно да тата свог сина одмалена почне да учи скијању.

– Када су родитељи препознали мој таленат, дали су ме на један ски камп и тада крећем озбиљно да се бавим скијањем – присећа се Лазар.

Његова породица се, у међувремену, преселила у Ушће, месташце на две реке које је изнедрило врсне кајакаше, али – Лазар није одустао од жеље да настави да тренира скијање и да се, сада већ професионално, бави њиме.

Дугачак је списак медаља и пехара које је за својих 13 година освојио овај млади скијаш. У Србији је скијање у сенци фудбала, кошарке и других колективних спортова, али је Лазар прави спортски бисер који је својим успесима једноставно скренуо пажњу на себе, и у српском ски спрту, али и у земљама у окружењу (пре свих у Хрватској и у Босни и Херцеговини) у којима је овај спорт много популарнији него у Србији.

У Лазаровој школи питају се иде ли овај млади скијаш путем који је прошао и прослављени тенисер Новак Ђоковић?

–  Да ли ћемо се на прави начин сетити Лазаа тек када постигне светску славу, коју му искрено желимо? Подударност постоји, јер је и Лазо као Новак своје прве спортске кораке  започео на Копаонику. Надамо се да ће његов огромни таленат, труд и рад произвести велике успехе, а ми, његови суграђани ћемо за њега увек навијати, пратити и радовати се сваком његовом успеху! Браво Лаки! – поручују из ОШ „Милун Ивановић“.

Број медаља и награда које је Лазар са својих 13 година успео да освоји је толики да је његова соба постала премала за њих.

Само у сезони 2018/2019. нанизао је непрегледан списак успеха:

Копаоник, 1.место, Велеслалом – Првенство Београда

Копаоник, 1.место, Велеслалом – Трофеј Београда

Копаоник, 2.место, Слалом – Првенство Београда

Копаоник, 2.место, Слалом – Трофеј Београда

Словенија, 13.место, Велеслалом – Државно првенство

Копаоник, 1.место, Велеслалом – КУП Рашка

Копаоник, 1.место, Слалом – КУП Рашка

БиХ, 3.место,  Super – G – FIS – Children for Peace in the World

БиХ, 2.место, Велеслалом – FIS – Children for Peace in the World

БиХ, 1.место, Super – G – Born 2 Ski

Мокра Гора, 3. место, Слалом FIS „Eurokrem Cup“

Мокра Гора, 2.место, Слалом – KUP Royal

Мокра Гора, 1.место,  ВелеслаломFIS „Eurokrem Cup“

Мокра Гора, 1.место, Велеслалом – KUP Royal

Копаоник, 2.место, Велеслалом – КУП Шампиона Ниш

Копаоник, 2.место, Слалом – КУП Шампиона Ниш

Стара планина, 2.место, Слалом – Првенство Србије

Поред низа одличних резултата постигнутих ранијих година и током ове године, Лазар је на крају ове скијашке сезоне, на Старој планини постао и вицешампион Србије у слалому. Честитамо Лазару, уверени да ће се Србија његовим великим успесима тек радовати!

Извор: Портал Круг