Lazar Perišić iz Ušća: „Prohodao sam u pancericama“

14. aprila 2019. Vesti0

Lazar Perišić (13) iz Ušća kod Kraljeva, uz sve već osvojene medalje, ove sezone postao je i vicešampion Srbije u slalomu, a stručnjaci dečaku koji je, kao i Novak Đoković život započeo na Kopaoniku, zbog talenta i truda predviđaju blistavu karijeru.

Lazar Perišić prvi put je stao na skije kada je imao samo dve godine.

– Zapravo sam i prohodao u cipelama za skijanje – kaže trinaestogodišnji Lazar, učenik VII/1 razreda OŠ „Milun Ivanović“ u Ušću.

Porodica Perišić je, kada je Lazar rođen, živela na Kopaoniku, Za život na „krovu Srbije“  bilo je tako prirodno da tata svog sina odmalena počne da uči skijanju.

– Kada su roditelji prepoznali moj talenat, dali su me na jedan ski kamp i tada krećem ozbiljno da se bavim skijanjem – priseća se Lazar.

Njegova porodica se, u međuvremenu, preselila u Ušće, mestašce na dve reke koje je iznedrilo vrsne kajakaše, ali – Lazar nije odustao od želje da nastavi da trenira skijanje i da se, sada već profesionalno, bavi njime.

Dugačak je spisak medalja i pehara koje je za svojih 13 godina osvojio ovaj mladi skijaš. U Srbiji je skijanje u senci fudbala, košarke i drugih kolektivnih sportova, ali je Lazar pravi sportski biser koji je svojim uspesima jednostavno skrenuo pažnju na sebe, i u srpskom ski sprtu, ali i u zemljama u okruženju (pre svih u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini) u kojima je ovaj sport mnogo popularniji nego u Srbiji.

U Lazarovoj školi pitaju se ide li ovaj mladi skijaš putem koji je prošao i proslavljeni teniser Novak Đoković?

–  Da li ćemo se na pravi način setiti Lazaa tek kada postigne svetsku slavu, koju mu iskreno želimo? Podudarnost postoji, jer je i Lazo kao Novak svoje prve sportske korake  započeo na Kopaoniku. Nadamo se da će njegov ogromni talenat, trud i rad proizvesti velike uspehe, a mi, njegovi sugrađani ćemo za njega uvek navijati, pratiti i radovati se svakom njegovom uspehu! Bravo Laki! – poručuju iz OŠ „Milun Ivanović“.

Broj medalja i nagrada koje je Lazar sa svojih 13 godina uspeo da osvoji je toliki da je njegova soba postala premala za njih.

Samo u sezoni 2018/2019. nanizao je nepregledan spisak uspeha:

Kopaonik, 1.mesto, Veleslalom – Prvenstvo Beograda

Kopaonik, 1.mesto, Veleslalom – Trofej Beograda

Kopaonik, 2.mesto, Slalom – Prvenstvo Beograda

Kopaonik, 2.mesto, Slalom – Trofej Beograda

Slovenija, 13.mesto, Veleslalom – Državno prvenstvo

Kopaonik, 1.mesto, Veleslalom – KUP Raška

Kopaonik, 1.mesto, Slalom – KUP Raška

BiH, 3.mesto,  Super – G – FIS – Children for Peace in the World

BiH, 2.mesto, Veleslalom – FIS – Children for Peace in the World

BiH, 1.mesto, Super – G – Born 2 Ski

Mokra Gora, 3. mesto, Slalom FIS „Eurokrem Cup“

Mokra Gora, 2.mesto, Slalom – KUP Royal

Mokra Gora, 1.mesto,  VeleslalomFIS „Eurokrem Cup“

Mokra Gora, 1.mesto, Veleslalom – KUP Royal

Kopaonik, 2.mesto, Veleslalom – KUP Šampiona Niš

Kopaonik, 2.mesto, Slalom – KUP Šampiona Niš

Stara planina, 2.mesto, Slalom – Prvenstvo Srbije

Pored niza odličnih rezultata postignutih ranijih godina i tokom ove godine, Lazar je na kraju ove skijaške sezone, na Staroj planini postao i vicešampion Srbije u slalomu. Čestitamo Lazaru, uvereni da će se Srbija njegovim velikim uspesima tek radovati!

Izvor: Portal Krug