Лозно на Ибру : Бајкери показали да имају велико срце

Дарко Пешић из села Лозно код Краљева обратио се за помоћ члановима Мото асоцијације Србије да му пронађу и пошаљу точкове за његов стари модел квада. Без мотора Дарко не може да се креће кроз село, јер болује од ретке Бекерове болести.

Дарков АТВ квад је стар колико и тешка болест са којом се носи. Више од 15 година га мучи атрофија мишића ногу. Бајкер никада није био али је знао да су људи који воле моторе способни да му пронађу неопходне делове за возило.

Показало се да је био у праву јер су чланови Мото асоцијације Србије реаговали јако брзо. Фирма „Мото бајк“ из Каћа је поклонила гуме за квад а чланови асоцијације прикупили помоћ.

„Јавио нам се. Материјална ситуација је знамо каква. Немогуће је да функционише без њега и тражио је, ако може неко да му обезбеди гуме за квад“, каже Предраг Савић Пецо из мото клуба из Мијаиловца.

У једном тренутку Дарко није могао да сузбије сузе јер су му нови пријатељи поклонили и ваучере за Рибарску Бању и летовање за целу породицу на мору. За њега је сада асоцијација бајкера постала друга породица.

„Људи великог срца. Чврсте речи. Добри људи, доброг дела. Случајно упознавање са њима довело је до овога врхунца. Пријатељства, надам се, док сам жив“. Каже Дарко Пешић села Лозна.

Мото асоцијација Србије постоји 22 године и има више од 2.000 чланова.

„Лако је бити бајкер и волети мотор кад је човек здрав. Али он много више воли мотор него ми. Он је човек са ограниченим способностима кретања“, каже председник Мото асоцијације Србије Миленко Колибар Кркеља.

„Он добија нови ветар у леђа. Једне нове пријатеље. Нову браћу и сестре а то су чланови највеће мото асоцијације Србије“, поручује Раде Марковић, секретар Мото асоцијације Србије.

Дарко има супругу и сина. Живе скромно у Лозну и од куће коју им је доделила школа у којој супруга ради, створили су дом отворен за све добронамерне људе, поготово за бајкере.

Извор