Милијана Шеклер са Рудна – победница серијала „Кухиња мога краја“

Милијана Шеклер, домаћица из Рудна са Голије, победница је прве сезоне кулинарског серијала који је у протеклих седам недеља емитован на РТС-у

У последњој епизоди прве сезоне серијала „Кухиња мога краја“, која се емитовала на програму РТС заслужену победу освојила је Милијана Шеклер са Рудна. Награду у вредности од 100.000 динара Милијани је доделио  водитељ емисије „Сасвим природно“ Јован Мемедовић.

Серијал је пратио групу од 7 жена са села које живе у различитим крајевима земље. Оне су путовале возећи се у маштовито брендираним мини аутобусом, од једног до другог сеоског домаћинства, кроз најразличитије пределе.

Свака емисија имала је у фокусу једну од жена, њено домаћинство, начин њеног живота, производе који се на њеној фарми гаје. Након обиласка домаћинства, следила је вечера коју домаћица приређује у част својих другарица.

Ово је такмичење у кувању, али и програм који промовише село, живот на селу и сеоски туризам. Храна припремљена на традиционалан начин, од производа са фарме и из краја у коме се домаћинство налази, у комбинацији са топлим људским причама окосница су овог програма.

Милијана Шеклер је завршила дактилографски курс, има два сина, а супруг јој је био професор Руског језика. Данас се читава породица, њих десеторо, баве етно-туризмом и пољопривредом. Обожава да кува, сања да направи право, велико етно-село, а специјалитет њеног краја је пита од хељде.

Госпођи Милијани честитамо на освојеној награди и уједно јој се захваљујемо што је наш Студеницки крај представила на најлепши начин.

https://www.youtube.com/watch?v=-4KTMDWWhJ4

Извор