На Рудну одржан сајам сеоског туризма

У селу Рудно на истоименој висоравни, стотинак километара од Краљева, јуче је одржан први једнодневни „Сајам сеоског туризма“ који је, осим краљевачких, окупио и туристичке посленике и из околних градова и општина.

Смештено на обронцима планине Радочело, на надморској висини од око 1.100 метара у природном парку и резервату биосфере Голија-Студеница, село Рудно осим по надалеко чувеном кромпиру, малинама, кајмаку и сиру, меду и домаћој ракији, последњих година постаје препознатљиво и по лидерској позицији у развоју сеоског туризма у краљевачком крају. Управо зато, краљевачка Туристичка организација одлучила је да овде приреди први „Сајам сеоског туризма“ који ће се сваке године одржавати на другој локацији.

– Наш циљ је да поспешимо развој сеоског туризма. Осим презентације туристичке понуде краљевачких сеоских домаћинстава, планирали смо и стручна предавања, панел дискусију и разговор са представницима инспекцијских служби како би се отклониле недоумице у пословању сеоских домаћинстава која се баве туризмом – каже Ана Миросављевић, директорка краљевачке Туристичке организације.

Овом приликом, учесници Сајма обишли су овдашње домаћинство „Шеклер“, Пансион „Небо“ и вилу „Селена“ који својим гостима нуде удобан смештај по приступачним ценама, што уз домаће гастрономске специјалитете, умерено континенталну климу, чист и незагађен ваздух, столетне шуме и планинске речице богате поточном пастрмком, омогућава чаробан боравак у овој ваздушној оази.

Извор: Info KV Press Фото: Горан Шљивић