Најава: Сусрет ветерана фолклора у Ушћу

Четврти сусрет ветерана фоклора одржаће се у суботу 24. марта, у Великој сали Дома културе са почетком у 18 сати. Организатор манифестације је Културно уметничко друштво „Студеница“.

Током концерта, публици у Ушћу представиће се око 300 учесника. У госте организатору – КУД „Студеница“ долазе фоклораши из Требиња, Република Српска. Циљ организовања оваквих сусрета је богаћење културних садржаја у Ушћу, чување културне баштине, као и дружење и сарадња културно-уметничких друштава.

Сваки сусрет, смотра, фестивал, учесницима дају полет, мотив и изазов да спреме нову кореографију, да надмаше себе из протеклих издања. То су прилике када свако друштво покаже најбоље што уме и зна.

За ветеране, који се сада већ сви међусобно познају, а некима су ти сусрети донели и велика пријатељства, оваква дружења прави су времеплов и сећање на путовања и такмичења.

Улазница за ову манифестацију кошта симболичних 100 динара, а заинтересовани их могу купити у просторијама Дома културе у Ушћу. Организатори најављују велики фолклорни спектакл у коме ће сви уживати.

Културно уметничко друштво основано је 1948. године. Први назив овог друштва било је „Рудар“ да би 1964. године ово друштво добило ново име „Студеница“. Од тада, па до данас кроз ово друштво прошло је хиљаде чланова.

Извор: I Love Ušće