Од Рукумије до Студенице по благослов Светих Немањића

„Ноћни вукови’’ нису обичан клуб мотоциклиста. Ови момци возе моторе не само због љубави према двоточкашима, попут осталих, већ првенствено због љубави према отаџбини. Пропагирају здрав живот, неговање православних традиција, активни су у помоћи деци без родитеља и у борби против наркоманије.

На Крстовдан 27. септембра група од десетак припадника мото-клуба „Ноћни вукови’’ Србија и оделења „Номад’’ упутила се из манастира Рукумија према Царској Лаври, манастиру Студеница, на својеврсно ходочашће са Крстом који је рађен по нацрту Оца Симеона, игумана манастира Рукумија.

У манастиру Студеница након целивања светих моштију уследио је Крсни ход стазама Светог Саве до Доње и Горње испоснице. По повратку у Студеницу уследио је одмор и послужење у манастирској госпопримници.

Према речима моториста, вожња са Крстом од Рукумије до Студенице има за циљ обележавање православног празника Крстовдана као и промоцију духовних вредности православља.

Након кратког одмора уследио је повратак Крста у манастир Рукумију где ће бити свечано дочекан и постављен у олтар храма.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here