Одржана манифестација „Васкршњи дани у Студеници’’

На други дан Васкрса у организацији Удружења грађана Студеница и ФК Студен Витез одржано је такмичење у куцању јајима. Такмичењу су претходиле фудбалске утакмице одигране на стадиону на Луци,крај реке Студенице, а главни догађај одржан је на платоу испред објекта некадашње Студеничке задруге.

Узимање учешћа у такмичењу било је слободно тако да се прикупио велики број учесника, од оних најмлађих до најстаријих. Такмичари су се опробали у куцању уз познати васкршњи поздрав како би се и на овај начин, кроз поменути догађај, објављивала истина Христовог васкрсења.

Учеснике и госте овог скупа најпре су поздравили и пригодним речима им се обратили уважена господа Ненад Марковић – председник скупштине града Краљева, Драган Јевремовић – председник месне заједнице Студеница и Радиша Плашић – председник удружења грађана за развој бивше општине Ушће.

Након освећења јаја скуп су својом свирком, песмом, игром и лепом речју оплеменили чланови КУД-а Абрашевић из Краљева и КУД-а Брвеница из Брвеникаобучени у свечане костиме и традиционалну народну ношњу. Потом је уследило такмичење при чему су учесници после сваког куцања јајима пружали руку једни другима уз најлепше жеље.

Највећу пажњу привлачили су окршаји најмлађих такмичара, а један од њих, одважни Богдан Балтић из Засада, освојио је треће место и симпатије многих. Све је пропраћено пригодном музиком и лепом песмом оркестра Пријатељи из Краљева, а на крају су сви учесници и гости овог скупа осетили гостопримство домаћина исказано кроз укуснухрану и добру услугу особља ресторана чији је власник Милоје Муњић.

Читав догађај оставио је леп утисак на присутне који су на разне начине помогли ову манифестацију и узели учешћа у њој. Тежња је да ово такмичење постане традиционално и да се кроз њега покаже добра воља свих људи који желе да од овог места учине достојно окружење славном Немањином манастиру који својом светињом преображава околину и надахњује лепотом свакога који то осећа и жели.

Оливера Бојовић

Фото: Радован Маринковић 

КУД “Брвеница“ Рашка – Говори Господе

Ана Читлучанин – Монолог царице Милице