Одржана традиционална 44. међународна ликовна колонија „Студеница“

У организацији ТО Краљево, покрај зидина манастира Студенице – задужбине Немањића из 12. века, одржана је традиционална, 44. по реду међународна ликовна колонија, једна од најстаријих манифестација ове врсте у Србији, која је ове године окупила 16 сликара из земље и иностранства.

Уз уметнике из Србије, у раду овогодишње седмодневне колоније учествововали су и реномирани сликари и универзитетски професори из Аустралије, Русије, Швајцарске, Јужне Кореје, Италије, Бугарске и Северне Македоније .

Уметници су били у прилици да своја дела стварају у несвакидашњем амбијенту – у порти средњовековног манастира који је многима послужио као инспирација, али и околним атрактивним пределима студеничког краја.

Као и лане, остварења настала на овој изложби најпре су изложена испред Карађорђевог конака, на такозваној радној изложби, а потом ће традиционално бити изложена и 7. октобра у једној од градских галерија, на изложби поводом православног празника Краљевдана који Краљевчани светкују и као дан свога града.