Освештан темељ новог храма у Ушћу

Овa 2020. година остаће упамћена у срцима многих Ушћана по једном, посебно радосном догађају – освећењу темеља новог храма, посвећеном „Сретењу Господњем“.

У присуству градоначелника града Краљева др Предрага Терзића, игумана Манастира Студенице Тихона, свештенства и монаштва Епархије жичке, бројних гостију и мештана, темељ будућег храма у центру Ушћа освештао је Његово преосвештенство епископ жички Јустин. Након Свете Литургије и освећења камена темељца за будући храм, приређен је и културно-уметнички програм.

Становници Ушћа већ дуже време иницирају изградњу православног храма и на радост свих, темељи новог храма данас су освештани и сутра се настављају радови на изградњи храма.

Изградња храма је велики и тежак посао, али то је посао који се ради уз благослов, у слози и љубави свих православних верника, јер храм се гради да се састајемо и молимо.

Динамика изградње храма зависиће од донација добрих људи. Позивамо веран народ Ушћа и околине да својим донацијама помогну у изградњи овог храма.