Osveštan temelj novog hrama u Ušću

4. oktobra 2020. Aktuelno, Vesti0

Ova 2020. godina ostaće upamćena u srcima mnogih Ušćana po jednom, posebno radosnom događaju – osvećenju temelja novog hrama, posvećenom „Sretenju Gospodnjem“.

U prisustvu gradonačelnika grada Kraljeva dr Predraga Terzića, igumana Manastira Studenice Tihona, sveštenstva i monaštva Eparhije žičke, brojnih gostiju i meštana, temelj budućeg hrama u centru Ušća osveštao je Njegovo preosveštenstvo episkop žički Justin. Nakon Svete Liturgije i osvećenja kamena temeljca za budući hram, priređen je i kulturno-umetnički program.

Stanovnici Ušća već duže vreme iniciraju izgradnju pravoslavnog hrama i na radost svih, temelji novog hrama danas su osveštani i sutra se nastavljaju radovi na izgradnji hrama.

Izgradnja hrama je veliki i težak posao, ali to je posao koji se radi uz blagoslov, u slozi i ljubavi svih pravoslavnih vernika, jer hram se gradi da se sastajemo i molimo.

Dinamika izgradnje hrama zavisiće od donacija dobrih ljudi. Pozivamo veran narod Ušća i okoline da svojim donacijama pomognu u izgradnji ovog hrama.