По други пут: “Васкршњи дани у Студеници”

29. априла 2019. Вести0

Данас, 29. априла 2019. године, по други пут је одржана манифестација “Васкршњи дани у Студеници” . Ова манифестација, сада већ традиционална, започета је прошле године у организацији Удружења грађана Студеница и ФК Студен Витез.

Такмичењу је претходила фудбалска утакмица одиграна на стадиону на Луци, крај реке Студенице, на ком су фудбалско умеће су проверили ветерана Студенице и ветерани Србије. Победу су однели ветерани Србије резултатом  5-3.

Главни догађај, такмицење у куцању васкршњих јаја, одржан је на платоу испред  Карађорђевог конака, објекта из 1810. године.

Узимање учешћа у такмичењу било је слободно тако да се прикупио велики број учесника, од оних најмлађих до најстаријих.

Такмицење су отворили најстарији Станиша Богојевић ( 95 година) и најмлађи такмичар Павле Боровчанин (2 године).

Такмичари су били подељени у две категорије, деца и одрасли. Најбољима из обе категорије додеђени су пехари за освојена прва три места.

У дечијој катергорији најбољи су били:

Прво место – Богдан Балтић
Друго место – Михајло Балтић
Треће место – Лука Дражовић

У катергорији одраслих најбољи су били:

Прво место – Дијана Пешић
Друго место – Ненад Милошевић
Треће место – Дарко Дражовић

Упркос  кишовитом времену, читав догађај оставио је леп утисак на присутне који су на разне начине помогли ову манифестацију и узели учешћа у њој.

Кроз ову традиционалну манифестацију види се добра воља и жеља организатора и мештана да буду добри домаћини, и да студенички крај учине достојним окружењем славном Немањином манастиру, који својом светињом преображава околину и надахњује лепотом.

Фото : Радован Маринковић , Јована Ристовић