Радочело добило Крст

27. јула 2021. Вести, Насловна0

На врху наше голијске лепотице планине Радочело –  Кривачи која се налази на 1643 метара надморске висине у недељу 25. јула 2021. године постављен је крст и обележје како би сви путници намерници а и они случајни могли да сазнају нешто о овом месту.

Наиме као што и пише на плочи, стара легенда је уткана у дух народа студеничког краја од памтивека до данашњих дана да чувамо од заборава.

На врху одакле се пружа предиван поглед у даљине од кога застаје дах, који умирује душу и тело постављено је обележје и крст а мало испод где је тзв. „рупа“ из које је по предању изашла аждаја спомен плоча.

Крст су завичају даровали рођени Студеничани каменорезац Радосав Белаковић-Бели и аутопревозник Слободан Пешић-Црни без којих би Кривача и даље била без икаквог обележја а немањићки крај без хришћанског симбола који ће ускоро свештенство освештати.

У плану је и постављање јарбола са српском заставом (који ће моћи да се види са саборишта Ваљуга) и клупе како би сви могли да уживају у погледу који се пружа са Радочела.

У славу предака а на понос потомака!