Стазама светих Немањића: Дечији камп „Студеница“

Традиционално и ове године, у периоду од  4. – 10. августа у Студеници су боравили малишани са Косова и Метохије у оквиру дечијег кампа који се већ неколико година уназад редовно одржава у конацима манастира Студенице.

Гости манастира Студеница била су деца са Косова и Метохије, ученици основне школе Свети Сава из Клокота, који су дошли заједно са директором школе Миливојем Спасићем и са својим дивним учитељицама Драганом и Снежаном.

Од првог тренутка знало се да је на помолу велика авантура коју су деца жељно исчекивала. Јако лепе утиске из Студенице пренели су им вршњака који су прошлог лета имали прилику да бораве у кампу, а своје доживљаје из Студенице су им препричавали са радошћу током целе године .

Слобода, радост и безбрижност коју су деца али и сви остали учесници кампа осећали тих 7 дана колико је трајао камп,  непроцењиви су за све њих. На сваком кораку се осећао благослов Светог Саве и дух светих Немањића.

Поред незаобилазаног одласка у испоснице Светог Саве,  свакодневних радионица, одлазака на Свету Литургију и причешће, дивно су осмишљени и излети у Врњачку и Јошаничку бању,  где су деца уживала купајући се у базенима а ту је и незаборавни провод у луна парку.

Од првобитне замисли и жеље за оваквим кампом од пре 15 година и његове успешне реализације све до данас, заслужни су организатори Зорица Орбовић и Наташа Булаја из Београда, на радост стотине деце која су прошла кроз овај камп.

Дечији летњи камп  ‘’ Студеница’’  има подршку  Канцеларије за Косово и Метохију. Циљ кампа је да деца проведу део распуста у Србији,  да упознају и заволе своју културу и традицију,  да се опусте и уживају,  и да Студеница остане заувек у њиховим срцима.