Tri žene spasene iz zavejane okoline Studenice

11. januara 2017. Vesti0

Pripadnici vatrogasno – spasiličke jedinice iz Kraljeva krenuli su od jutros sa spasavanjem zavejanih ljudi iz okoline Studenice.

Koliko je nepristupačan i opasan teren, pokazuje i podatak da su pored osam kilometara probijanja sa motornim sankama, morali i još skoro kilometar da pešače i očiste sneg kako bi izvukli uglavnom starije osobe.

Spasioci Bojan Ristović, Darko Janić, Ranko Tlačinac i Saša Đorđević su bili deo ekipe koja je u sredu krenula u hitno spasavanje starih, bolesnih i nepokretnih žena koje je sneg potpuno odsekao.

Iz sela Zasad u Studenici evakuisana je Vera Pavlović (87) koje bila bolesna i teško se kretala. Bakicu su spasioci odveli kod rodbine gde će ostati dok sneg ne otopi.

– Pešačili smo skoro kilometar kroz jako velike i duboke smetove, da bi smo stigli do bake Vere. Ali, izvukli smo je i bila je jako srećna kada nas je ugledala – ispričao nam je Bojan Ristović.

Mnogo teži posao čekao je spasioce u Savovu gde su morali da se probiju do dve bolesne žene, inače korisnice Centra za socijalni rad, od kojih je jedna nepokretna.

Kako smo saznali u Odeljenju za vanredne situacije, spasioci su intervenisali kod jednog muškarca kod Jošaničke Banje. Njemu su dopremljeni lekovi i hrana.

Izvor