Три жене спасене из завејане околине Студенице

Припадници ватрогасно – спасиличке јединице из Краљева кренули су од јутрос са спасавањем завејаних људи из околине Студенице.

Колико је неприступачан и опасан терен, показује и податак да су поред осам километара пробијања са моторним санкама, морали и још скоро километар да пешаче и очисте снег како би извукли углавном старије особе.

Спасиоци Бојан Ристовић, Дарко Јанић, Ранко Тлачинац и Саша Ђорђевић су били део екипе која је у среду кренула у хитно спасавање старих, болесних и непокретних жена које је снег потпуно одсекао.

Из села Засад у Студеници евакуисана је Вера Павловић (87) које била болесна и тешко се кретала. Бакицу су спасиоци одвели код родбине где ће остати док снег не отопи.

– Пешачили смо скоро километар кроз јако велике и дубоке сметове, да би смо стигли до баке Вере. Али, извукли смо је и била је јако срећна када нас је угледала – испричао нам је Бојан Ристовић.

Много тежи посао чекао је спасиоце у Савову где су морали да се пробију до две болесне жене, иначе кориснице Центра за социјални рад, од којих је једна непокретна.

Како смо сазнали у Одељењу за ванредне ситуације, спасиоци су интервенисали код једног мушкарца код Јошаничке Бање. Њему су допремљени лекови и храна.

Извор