Ушће : Одржана традиционална „Сретењска трка“

У рударској варошици Ушће у Ибарској клисури, поводом Дана државности Републике Србије и православног празника Сретење одржана је традиционална, шеста по реду међународна атлетска манифестација под називом „Сретењска трка – Ушће 2017.“ 

У укупно 26 категорија у мушкој и женској конкуренцији на овогодишњој трци учествовало је више од 250 такмичара, међу којима су били и гости из Румуније, док се као и лане у улози промотера трке нашла наша позната „дугопругашица“ Амела Терзић.

– Овде сам да подржим ову лепу, традиционалну манифестацију која даје значајан доприонос развоју атлетике и спорта у овом крају – поручила је наша атлетска шампионка.

А, посебну атракцију и ове године представљала је трка укупно дванаест рудара „Ибарских рудника“ из оближњег Баљевца као и њихових колега из рудника који послују у оквиру ЈП ПЕУ „Ресавица“ који су стазу савладали са комплетном опремом и шлемовима.

– Трка рудара је јединствена у Србији, па чак и региону. Први пут ове године организована је и трка предшколаца, а осим ђака из Ушћа, Студенице и Гокчанице учествовали су и основци из Баљевца, Биљановца и Јошаничке Бање по чему је ова манифестација и најмасовније такмичење ове врсте код нас – каже Вучић Ђоковић, директор трке, додајући да су такмичари, у зависности од категорије, трчали 600, 1.200, 1.800 и 3.000 метара.

А, да се сви учесници трке и бројни гости осећају пријатно у овој рударској варошици, побринули су се организатори који су им припремили домаће уштипке са сиром или шећером, као и неизоставни „шумадијски чај“.

Извор