Ушће: Приредба поводом 110 година основне школе „Милун Ивановић”

У јесен давне 1907. године отворена је прва основна школа у Ушћу. Њен рад прекидали су ратови, селила се из једне зграде у другу, мењала је име, број ђака и издвојених одељења, али је, упркос свему томе, истрајала, и уз то и напредовала.

Стога је и тема приредбе поводом 110 година постојања школе била „Рат и мир“.

Након официјелног отварања програма у оквиру кога смо могли чути о прошлости и садашњости наше школе, уследило је званично уручивање награде Ђаку генерације школске 2016/2017.године, а то је Теодора Ромчевић.

Приредбу је отворила ђак првак нашег најудаљенијег одељења у Предолама, Јулијана Банковић, рецитацијом о Милуну Ивановићу. Након тога уследило је још неколико рецитација ученика II разреда, а потом и весели плес ученика који похађају продужени боравак уз песмицу „Лепо је кад се неко воли“.

Потом су ученици IV разреда извели шаљив скеч на тему припреме Дана школе и демонстрирали своје изузетно глумачко умеће. Ученица II разреда, наша музичка звездица, Нађа Ердоглија, је отпевала песму „Наша љубав“. У наставку програма, ученици III/1 су и визуелно и рецитацијама у низу дочарали шта је то слобода, а ученици III/2 су нам појаснили како је настала дуга.

Музичко-плесну тачку на француском језику „Tous les Memes“ извели су ученици VII разреда. Да су заиста врсни глумци показали су и Лидија Илић и Коста Богојевић, ученици VI разреда.

Завршница програма поводом 110 година школе била је својеврсна комбинација свима нама добро познатих рецитација „Плава звезда“ и „Плави чуперак“ и песама за сва времена као што су „Рингишпил“ и „Само да рата не буде“, чиме је тема овогодишње, јубиларне приредбе посебно добила на значају. У овој нумери учествовали су ученици свих старијих разреда, школски хор, ученици музичке школе – Лола Марковић, виолина, и Урош Пешић и Вељко Крџић, гитаре, као и солисти Вељко Јевтовић и Марта Цветковић.

Извор: O.Ш. „Милун Ивановић” – Ушће