Дечији камп „Студеница“ 2019.

У манастиру Студеница се 17 година за редом одржава дечији камп „Студеница“

По благослову Игумана студеничког, архимандрита Тихона, манастир је и ове године угостио  14 малишана из енклава са Косова и Метохије. Деца су ученици основне школе „Свети  Сава“  из Клокота општина Витина у околини Гњилана.

Ученици су стигли у Студеницу  7. августа у пратњи  два наставника Бојана Богдановића и Николије Николић. То је за њих  био почетак незаборавног летовања.Већ на први поглед  Студеница је очарала децу, и гости су од одмах осетили љубав и добродошлицу.Били су на Литургији, обишли су манастирске цркве и цео манастирски комплекс.

Поред лепоте Студенице одушевили су се и најновијом технологијом и презентацијом Богородичиног  храма и околине као и потпуно новом презентацијом живота Светог Саве и Немањића у дигиталном облику.

Деци су имала излети у Јошаничку бању где су цео дан уживала купајући се у базенима, освежењу уз сладоледе а приређен им је и богат ручак.

Циљ кампа је да деца проведу део распуста у Србији, ван енклава у којима живе, да упознају и заволе своју културу и традицију, да се опусте и уживају, и да Студеница остане заувек у њиховим срцима.

Од првобитне замисли и жеље за оваквим кампом од пре 17 година и његове успешне реализације све до данас, заслужна је госпођа Зорица Орбовић, на радост стотине деце која су прошла кроз овај камп.

Деца на излету у Врњакој бањи

Видите још : Деца са Космета у посети Савиној испосници