Манастир Градац прославио ктиторску славу

Дана 12. новембра 2017. године, када наша света Црква прославља преподобног оца Теоктиста и преподобну мајку Јелисавету, манастир Градац прославио је ктиторску славу.

Литургијом је началствовао протојереј Радоја Сандо, старешина Храма Светог Саве у Краљеву. Саслуживали су му протонамесник Здравко Николић, архијерејски намесник студенички у Рашки, јереј Данило Петровић, свештеник при манастиру Павлици, јереј Никола Ћурчић, парох градачки и Марко Ерић, ђакон Рашки. Литургију су украсиле монахиње својим дивним појањем.

Велики број верника је својим присуством на Божанственој литургији дао торжественост самом  празнику. У надахнутој беседи протојереј Радоја се дотакао општег места, васкрсења Христовог и значаја истог за живот свакога од нас, православних хришћана.

Круна заједничког сабрања био је моменат када су многи верници приступили Светој Чаши, а посебно радује чињеница да се знатан број деце причестио Телом и Крвљу Христовом.

Након освећења славског колача и кољива, заједничко сабрање настављено је у манастирском конаку на трпези љубави за коју су се постарале монахиње ове свете обитењи.

Са надом да ћемо се што чешће окупљати у још већем броју и узносити молитве Господу.

Извор: Манастир Градац