„Моја Ћирилица“– ликовна радионица у Студеници

У организацији народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ и манастира Студенице, у среду 9. маја 2018. године, одржане су две ликовне радионице у Студеници.

Новосадска уметница Олгице Стефановић у сарадњи са мр Аном Гвозденовић и вероучитељицом Јеленом Драгојловић одржала је две радионице у Манастиру Студеница. Прва радионица одржана је у 10 часова за ученике ОШ „Стефан Немања“ из Студенице, а друга од 15 часова за ученике ОШ „Милун Ивановић“ из Ушћа.

Ликовне радионице су одржане у дивном амбијенту и пријатном окружењу нашег светог манастира. За реализацију радионица дугујемо велику захвалност Игуману манастира Студеница, архимандриту Тихону, који је увек расположен да изађе у сусрет активностима које доприносе развоју личности наше деце. Он зна колику лепоту и радост деца могу понети из студеничког манастира. Зато се радујемо и надамо сваком идућем сусрету са онима који нас воле и који нам дају печат љубљеног Оца нашег небеског.

Ученици из Студенице имали су задатак да на креативан начин напишу реч МАТИ, a ученици из Ушћа написали су реч  БОЖИЈА, тако да су заједно добили синтагму МАТИ БОЖИЈА.

Коста Богојевић, ученик шестог разреда, износи своје искуство:

„Одлазак у Студеницу увек представља велико задовољство, али и обавезу. Да ли смо дорасли обавезама које су постављене пред нас? Требало је дати скромни допринос и учествовати у ономе што су славни Немањићи давно почели. Наша наставница верске наставе, изабрала је баш нас, ученике ОШ „Милун Ивановић“ да мешајући боје и нијансе осликамо наше најлепше речи! Хвала свима који су веровали у нас! Уживали смо у раду и пријатном окружењу, као и у чудесној тишини овог манастира“.

Текст: Вероучитељ Јелена Драгојловић