„Моја Ћирилица“ у Студеници

У овом пролазном и ефемерном тренутку садашњости, Олгица Стефановић је одабрала да нас подсети да је у почетку била Реч, и да је Реч била у Бога! Са слова Олгице Стефановић посматрају нас преци, на њима читамо свој генетски код, свој завршни рачун савести и тежину коју ћемо имати када нас буду мерили.

У организацији народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ и манастира Студенице, у среду 9. маја 2018. године основци из Студенице и Ушћа имаће прилику да се кроз ликовну радионицу упознају са пројектом под називом „Моја Ћирилица“ новосадске уметнице Олгице Стефановић. Реч је о аутентичном запису о средњовековној српској уметности, који чува од заборава и показује сву лепоту ћириличних слова.

Најпре ће у 10 часова у манастиру Студеница своје креативне способности показати ученици из основне школе ‘’Стефан Немања’’ из Студенице, а од 15 часова, ученици из основне школе ‘’Милун Ивановић’’ из Ушћа. На ликовној радионици ће поред ауторке учествовати и мр Ана Гвозденовић, као и вероучитељ Јелена Драгојловић.

Олгица је до сада  имала преко тридесет самосталних изложби у Србији, Русији и Канади, а са својим радовима из области графике, илустрације и иконописа учествовала је на многобројним међународним изложбама у Србији, Белгији, Финској, Аргентини, Мексику, Француској…