Најава: Годишњи концерт КУД „Студеница“ Ушће

12. фебруара 2019. Најавe0

У суботу 16. фебруара са почетком у 19 сати у великој сали Дома културе биће одржан традиционални годишњи концерт КУД „Студеница“. Улазнице су 250 динара, а могу се купити у Дому културе сваког радног дана од 07 до 15 сати, као и на дан концерта.

На концерту ће се представити фоклорне групе, почевши од млађег дечијег ансамбла, преко старијих дечијих ансамбала до наших ветерана. Одржавањем годишњег концерта крунише се још једна успешна година.

Фолклор је име за уметност која традиционално живи у народу. Љубитељи фолклора, песме и игре, моћи ће да своја чула препусте уживању.

Културно Уметничко Друштво „Студеница“ из Ушћа припада аматерским друштвима и постоји 71.годину.

Ово друштво живи захваљујући ентузијазму људи, који својим радом и несебичним залагањем помажу да КУД постоји и ради, и житеља Ушћа који су некада играли у ансамблу и чија деца данас са осмехом посећују пробе и учествују на концертима ове фолклорне групе са традицијом достојном великих професионалаца.

Друштво се може похвалити бројним наступима и признањима на смотрама и манифестацијама у нашој земљи и у иностранству. Сваке године КУД “Студеница“ организује свој велики традиционални годишњи концерт, као и концерте намењене ветеранима и нашим најмлађим члановима друштва.

Позивамо све Вас који волете традицоналну песму, игру, музику да дођете на концерт и проведете пријатно вече са КУД „Студеница“ и уживате у програму који су припремили чланови друштва.

Извор: Дом културе „Студеница“ Ушће