Ушће по осми пут домаћин најбољим атлетичарима

Поводом обележавања Дана државности Републике Србије (15.02.) у Ушћу ће се одржати осма по реду Сретењска атлетска трка „УШЋЕ 2019“. Сретењска атлетска трка у Ушћу одржава се у складу са правилима Атлетског савеза Србије (АСС).

Свечани почетак трке почеће у 11:30 часова у спортској хали. Свечано отварање трке заказано је за тачно у подне 15.02.2019. године. И ове године трци ће учествовати и деца предшколског узраста која ће трчати 200 метара.

Старт и циљ трке биће испред спортске хале Основне школе “Милун Ивановић” . Такмичари ће трчати улицама 7. јула и Милуна Ивановића.  Док буде трка трајала те две улице биће затворене за саобраћај.

Званичан број такмичара који ће трчати улицама Ушћа још није познат, очекује се да и ове године буде око 250 такмичара.

Учешћем такмичара из Румуније и бивших југословенских република, Сретењска атлетска трка у Ушћу већ неколико година уназад има и међународни карактер, док је у категорији такмичара школског узраста је једна од најмасовнијих у Србији. Веома атрактивна је и трка рудара у рударској униформи јединствена у нашој земљи а и шире.

За грађане Краљева и љубитеље атлетике, који желе пратити трку уживо, организатори трке су обезбедили бесплатан аутобуски превоз из Краљева, са кеја. Полазак аутобуса је у 9.30 а повратак из Ушћа за Краљево у 15.30 сати.

Према најави метеоролога у петак у Ушћу ће бити променљиво време са сменом сунца и облака, највиша дневна температура кретаће се око 5 степени.

Извор: I Love Ušće