Најава: Смотра ветерана фолклора „Ушће 2019“

У суботу 30. марта у великој сали Дома културе „Студеница“ у Ушћу биће одржан Пети сусрет ветерана фоклора, чији су циљ богаћење културних садржаја у Ушћу, чување културне баштине, али и дружење и сарадња културно-уметничких друштава

Ушће, варошица на Ибру биће домаћин значајне културне манифестације  у суботу 30.марта у 18 сати у великој сали Дома културе „Студеница“. Пети пут, у организацији Дома културе „Студеница“ и Културног уметничког друштва „Студеница“ из Ушћа одржаће се смотра ветерана фоклора „Ушће 2019“  Ушћанској публици поклониће се следећа културно уметничка друштва:

– АНИ „Јован Дучић“ Требиње

– КУД „Абрашевић“ Краљево

– КУД „Миломир Главчић“ Јошаничка Бања

– КУД „Јелек“ Подунавци

– ФА „Свети Никола“ Тарстеник

– КУД „Рудар“ Баљевац

– КУД „Ризница“ Краљево

– КУД „Карановац“ Краљево

– КУД „Жича“ Жича

– КУД „Жупа“ Александровац

– КУД „Стамбол“ Нови Пазар

– КУД „Студеница“ Ушћа

Циљ организовања оваквих сусрета је богаћење културних садржаја у Ушћу, чување културне баштине, као и дружење и сарадња културно-уметничких друштава.

Организатори најављују велики фолклорни спектакл у коме ће уживати сви. За публику, љубитеље фолклора, уживање за сва чула.

– Српски фолклор, кроз који се чувају наша културе и традиција, мора опстати, мора се неговати и мора трајати, јер, уз дужно поштовање све популарнијих модерних и латино плесова, диско и шоу денса и осталих ствари које нам се кроз западњачку културу намећу, ипак ћете свуда у свету Србију препознати по опанку, прегачи, јелеку и тканици. Ова Смотра увелико доприноси нашој борби, као и борби наших поштовалаца и пријатеља да се наше национално благо не заборави – поручују организатори.

“ НЕКА ВАМ ЦЕО ЖИВОТ БУДЕ ИГРА И ПЕСМА „

Гости из Требиња током тродневног боравка у Ушћу обићи ће манастире Студеницу и Жичу, и посетиће планину Копаоник.

Први пут, на концерту ће се представити женски хор Стамбол из Новог Пазара, као плод сарадње Ушћа и овог града на спортском и културном пољу…

Улаз за све посетиоце и љубитеље фоклора и народних обичаја је бесплатан.

Извор: Портал Круг