Najava: Uspon na Žaračku planinu

23. oktobra 2018. Najave0

Žudite za čistim vazduhom, lepim vidikovcima i netaknutom prirodom divlje lepote? 
Za sve one koji žele da uživaju u lepoti netaknute prirode, Žaračka planina (1051 mnm)  je pravo mesto.  

Zanimljiva zelena planina, sklonjena od pogleda, počinje da privlači pažnju sve većeg broja ljudi, pa se u varoši Ušće ovih dana mogu videti i planinari iz drugih delova Srbije koji se raspituju o ovoj lepotici.

PSK „Železničar’’ iz Kraljeva  je pre nekoliko dana prvi put izvršio markaciju planinarske kružne staze za Žaračku planinu, tako da je time gostima omogućeno da se samo prepuste prirodi i uživaju .

U organizaciji PSD  „Železničar’’ iz Kraljeva u nedelju 28. oktobra 2018. godine održaće se akcija „Uspon na Žaračku planinu 2018’’.

U ovu akciju uključeni su i učenici osnovne škole „Milun Ivanović’’ iz Ušća na čelu sa nastavnikom fizičkog vaspitanja Slavkom Trifunovićem.

Pozivaju se svi ljubitelji prirode, da se priključe akciji.

Skup zaintetesovanih učesnika je u 8.00 časova u parku u centru Ušća.

Fejsbuk grupa „Planinarenje Ušće’’ je od prvog dana aktivna na promociji Žaračke palanine.

U saradnji sa PSD „Železničar’’ učestvovala je u markaciji staze, a sada se trude da kao dobri domaćini, u saradnji sa uspešnim privrednicima iz Ušća, potrudiće se da obezbede besplatan ručak za sve učesnike ove planinarske akcije.

Za nedelju se prognozira lep i suncan dan tako da je uživanje u lepotama i pogledu sa Žaračke planine zagarantovano. Postavite sebi izazov i krenite u otkrivanje bar jednog dela ove netaknute planinske lepotice.