Најава: Успон на Жарачку планину

Жудите за чистим ваздухом, лепим видиковцима и нетакнутом природом дивље лепоте? 
За све оне који желе да уживају у лепоти нетакнуте природе, Жарачка планина (1051 мнм)  је право место.  

Занимљива зелена планина, склоњена од погледа, почиње да привлачи пажњу све већег броја људи, па се у вароши Ушће ових дана могу видети и планинари из других делова Србије који се распитују о овој лепотици.

ПСК „Железничар’’ из Краљева  је пре неколико дана први пут извршио маркацију планинарске кружне стазе за Жарачку планину, тако да је тиме гостима омогућено да се само препусте природи и уживају .

У организацији ПСД  „Железничар’’ из Краљева у недељу 28. октобра 2018. године одржаће се акција „Успон на Жарачку планину 2018’’.

У ову акцију укључени су и ученици основне школе „Милун Ивановић’’ из Ушћа на челу са наставником физичког васпитања Славком Трифуновићем.

Позивају се сви љубитељи природе, да се прикључе акцији.

Скуп заинтетесованих учесника је у 8.00 часова у парку у центру Ушћа.

Фејсбук група „Планинарење Ушће’’ је од првог дана активна на промоцији Жарачке паланине.

У сарадњи са ПСД „Железничар’’ учествовала је у маркацији стазе, а сада се труде да као добри домаћини, у сарадњи са успешним привредницима из Ушћа, потрудиће се да обезбеде бесплатан ручак за све учеснике ове планинарске акције.

За недељу се прогнозира леп и сунцан дан тако да је уживање у лепотама и погледу са Жарачке планине загарантовано. Поставите себи изазов и крените у откривање бар једног дела ове нетакнуте планинске лепотице.