Планинарска акција „Успон на Жарачку планину 2018’’ [видео]

У недељу 28. октобра, у организацији ПСК „Железничар’’ из Краљева , одржана је планинарска акција „Успон на Жарачку планину 2018’’, која je окупила велики број активних планинара, али и других љубитеља природе и рекреације.

У савладавање стазе до врха Жарачке планине,  дуге 13 километара, из Ушћа око 8:30 кренуло је око  110 учесника из Краљева, Ушћа, Јошаничке бање, а међу њима чак 38 основаца.

Планинари су били одушевљени лепотама Жарачке планине, а чули су се и предлози да се на Жарачкој планини организује Републичка планинарска акција у организацији ПСК „Железничар’’, на којој би учешће узели планинарски клубови из целе Србије.

ПСК „Железничар’’ планира да крајем године у Ушћу организује основну обуку планинарења, изложбу слика и предавање о предностима и лепотама планинарења. У плану је и да Фб група „Планинарење Ушће’’ прерасте у Планинарску секцију ПСК „Железничар’’ из Краљева.

Акција „Успон на Жарачку планину 2018“ завршена је око 15 часова заједничким ручком и доделом печата врха Жарачке планине.

Жарачка планина је данас добила свој печат који ће се налазити у „Великој кафани’’ у Ушћу и са којим ће планинари који освоје Жарачку планину моћи да овере своје планинарске књижице.

Бесплатан ручак за све планинаре обезбедили су Ибарски рудници а фабрика „Економ’’ из Ушћа обезбедила је бесплатно пиће за све учеснике акције.

Фото: Горан Николић